Afslanken met maaltijdvervangers

Levenslang?
Het leven van veel vrouwen met overgewicht wordt dagelijks beheerst door eten. Dieet na dieet is geprobeerd, maar telkens komen de kilo’s er weer aan. Door motivatie en wilskracht kun je heel ver komen, maar het gewicht op peil houden is vaak moeilijker dan het afvallen. Vaak is het gevecht tegen de kilo’s een levenslange strijd. Behalve als het lukt om een nieuwe levenswijze in je leven te introduceren.

Maaltijdvervangers
Een omstreden manier om af te vallen is een dieet met maaltijdvervangers. De meningen zijn hierover verdeeld. Is het wel gezond, krijg je geen tekorten? Volgens de voorstanders zitten alle voedingsstoffen die je nodig hebt in het product.
Een dieet met maaltijdvervangers is eenvoudig. Geen ingewikkelde menu’s klaarmaken, je maakt een shake, soep of eet een maaltijdreep. De shakes worden of met water of met melk gemaakt. Afhankelijk van het programma dat je volgt. Camebridge, Herbalife, Slimfast en Modifast zijn allemaal maaltijdvervangende programma’s. Welke het beste bij je past, daarin kun je je laten adviseren en begeleiden door een afvalconsulent. Met een aanbod van verschillende smaken zit er voor ieder wat wils tussen.

Afbouwen
De moeilijkheid van de maaltijdvervangers zit in de afbouwfase. Deze is allesbepalend. Goed afbouwen is heel belangrijk. Je lichaam moet langzaam weer wennen aan vast voedsel, zodat de kilo’s er niet meteen weer aankomen. Het is een relatief eenvoudig dieet, je hoeft niet na te denken wat je op tafel zet. Gezellig tafelen is het niet, maar je moet er wat voor hebben.

Succes
Een succesvol eindresultaat zul je alleen behalen wanneer je het programma correct volgt en je houdt aan de afbouwfase. Als je dit in acht neemt is het ook op de lange termijn een afloop met succes!

Afvallen is een keuze, de kilo’s er afhouden een kunst!

Comments are closed.