Afslankmiddeltjes: resultaatgericht of geldklopperij?

Waar je ook kijkt op tv, internet of in de drogisterijen, de rekken staan vol met afslankmiddeltjes en shakes ter vervanging van een maaltijd . Ze beweren de beste resultaten te boeken en een aantal durven zelfs een ‘niet goed, geld terug’ garantie aan te bieden. Ook de apotheken verkopen een medisch onderbouwd afslankmiddel.

Stofwisseling
Ieder lichaam is anders op het gebied van stofwisseling. Als je stofwisseling verhoogt, kun je meer eten zonder dik te worden. Het is dus zaak om die stofwisseling te bevorderen. Dat doe je op een hele simpele manier. Meer bewegen en minder eten. Dat is en blijft het cliché antwoord bij het obesitas probleem.

Gezond voedingspatroon
In onze huidige tijd hebben we de beschikking over enorm veel ongezonde voedingsmiddelen. Veel van deze voedingsmiddelen lijken gezond, maar zijn dusdanig bewerkt dat het niet meer gezond is. Ga eens een 50 jaar terug in de tijd. Toen waren de mensen niet zo stevig, mollig of dik zoals nu. Ze stonden in hun eigen moestuin hun groenten te kweken. Waren veel meer in beweging en hadden niet zo veel te besteden als de meeste mensen in deze tijd.

Samengestelde ondersteuners
Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden als je toch kiest voor een afslankmiddeltje, is dat het nooit een vervanging kan zijn. Het is altijd een aanvulling of ondersteuning van je aangepaste leefgewoonte. Ben je bewust van het mogelijke jojo-effect en koop bij voorkeur niet via internet. Vaak zijn deze middeltjes daar een stuk goedkoper, maar je loopt het risico placebo’s te ontvangen.

Gezonde natuurlijke ondersteuners
Denk daarbij aan groente thee, acht glazen water per dag, twee stuks fruit per dag, 200 gram groente per dag, gebruik van natuurlijke vruchteigen suikers.

Vermijd zoetstoffen, beperk cafeïne, beperk de verzadigde vetten die in het bijzonder verstopt zitten in vele samengestelde producten zoals koeken en snoep.

Genoeg mogelijkheden dus om af te vallen, en dat hoeft niet per definitie met een afslankmiddel te zijn.

Comments are closed.