Afvallen met groene thee

Op een gezonde en blijvende manier afvallen kost moeite. Het zal niet vanzelf gaan zoals sommige wondermiddeltjes je voor proberen te houden. Zo is het ook met groene thee, geen wondermiddel maar het kan wel meehelpen om de kilo’s kwijt te raken. Gebruik groene thee dan ook als aanvulling op een gezonde levensstijl waarbij gezonde voeding en sporten het belangrijkst zijn.

Waarom groene thee bij afvallen?
Door fenolen (antioxidanten) die in de groene thee zitten worden cellen in het lichaam gestimuleerd meer vet te verbranden dan ze normaal gesproken doen. Door de cafeïne die in groene thee zit worden de cellen extra gevoelig voor fenolen. De samenwerking tussen cafeïne en fenolen is dus optimaal voor vetverbranding. Door het drinken van meerdere koppen groene thee per dag wordt de vetverbranding dus gestimuleerd en geeft het een voller gevoel. Hierdoor zal je minder gaan eten en dus minder calorieën binnenkrijgen.

Welke groene thee is geschikt?
In principe is iedere soort groene thee geschikt. De thee in de supermarkt is even geschikt als de thee in een speciaalzaak. Wel zit er een verschil in de smaak van de thee. Probeer zelf maar uit welke thee je het lekkerst vindt. Ook de groene thee met een smaakje eraan toegevoegd zoals citroen is geschikt.

Geen suiker in de thee
Suiker zorgt voor extra calorieën die je binnenkrijgt wanneer je de thee drinkt. Je bent aan het afvallen dus is het beter om deze extra calorieën te vermijden en de suikerpot dicht te laten. Je kunt ervoor kiezen om andere zoetstoffen te gebruiken maar je moet je dan wel afvragen hoe gezond deze zoetstoffen zoals Aspartaam zijn voor je lichaam. Het beste is om de thee puur te drinken, zonder suiker en zonder zoetstoffen.

Comments are closed.