Bootcamp: lekker buiten sporten!

Het mooie weer komt er weer aan, en wat is er nu fijner dan lekker buiten sporten? Een nieuwe en opkomende vorm van sport die je buiten kunt doen is bootcamp, waarbij je hele lichaam wordt getraind.

De oorsprong van bootcamp
Bootcamp is oorspronkelijk een onderdeel van de training voor de rekruten in het Amerikaanse leger. Het is een intensieve training wat zowel een fysieke als een mentale uitdaging is in teamvorm. Het is nu als fitnessvorm overgewaaid naar Nederland en wordt op steeds meer plaatsen gedaan. Veel mensen stoppen zelfs met trainen in de sportschool en ga nu bootcamp doen voor hun wekelijkse kracht- en conditietrainingen.

De onderdelen van bootcamp
Een bootcamp training is zowel geschikt voor mannen als vrouwen van alle leeftijden en bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal als doel hebben om af te vallen, maar ook om kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid te vergroten. Dit kan een afwisselende combinatie zijn van hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de natuur. Denk aan rennen op heuvels, hangen aan een boom of tijgeren door het gras. Het wordt altijd gedaan in groepen van ongeveer 10 personen.

Verschillende niveaus
Bootcamp kan uitgeoefend worden op verschillende niveaus. Het is heel belangrijk dat je het niveau kiest dat bij je past en het opbouwt. Je kunt dan altijd nog naar een hoger niveau gaan. Hoe hoger het niveau, hoe groter en ingewikkelder de uitdagingen zijn en wat er fysiek van je verlangd wordt.

Kijk voor meer informatie over bootcamp bijvoorbeeld op www.bootcampnederland.nl.

Comments are closed.