Cocktails en Smoothies

Cocktails en Smoothies

In de zomer denken we automatisch ook aan heerlijke cocktails en smoothies. ’s Avonds op een terrasje of gewoon thuis in de tuin met vrienden, is het heerlijk om jezelf te verwennen met een zelfgemaakte smoothie. Met wat vers fruit en/of groente vermengd met wat frisse yoghurt of melk. Even shaken en afwerken met een stukje vers fruit. Succes gegarandeerd en nog gezond ook.

Cocktails
Om je zomeravonden een tropisch tintje te geven, verwen je jezelf met een kleurrijke cocktail, met of zonder alcohol. Voor zowel jong en oud zijn er vele bestaande cocktails die makkelijk zelf te maken zijn. Het internet staat vol met heerlijke recepten.
Als basis neem je bijvoorbeeld een likeur of sterke drank. Vermeng dat met wat fruitsap en ijsblokjes. Dan even flink shaken en serveren in een sjiek cocktailglas met een rietje. Succes verzekerd.

Ook alcoholvrije cocktails doen het goed deze zomer. Fruitsap en ananassap zorgen voor een heerlijke frisse combinatie. Afgewerkt met wat grenadine en ijsblokjes en ook de kinderen kunnen in stijl meegenieten.

Basis artikelen
Om deze heerlijke smoothies en cocktails te kunnen maken, schaf je het best een cocktailshaker aan. Deze zijn in diverse winkels verkrijgbaar en niet duur. Ijsblokjes maak je zelf met behulp van ijsblokzakjes, een paar uur in de vriezer en klaar.
Bereid jezelf dus goed voor en plan een middagje shoppen om de nodige artikelen en ingredi├źnten aan te schaffen. Zo heb je direct weer een leuke vrije tijdsinvulling met een duidelijk en lekker doel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *