Een gezonde kleur

Een gezonde kleur

Nou, ik heb het geprobeerd hoor, maar na tien minuten was ik er al helemaal klaar mee. Lekker in de zon, dat is voor mensen met een blanke huid moeilijk vol te houden. Eerst word je warm, dan rood en vervolgens komen er sproetjes en geïrriteerde vlekjes. Natuurlijk is en blijft smeren belangrijk als je je huid gezond, zacht en soepel wilt houden.

‘Bruin zonder zon’
Vorig jaar zomer had ik mijn toevlucht genomen tot een tube ?bruin zonder zon?. In de drogisterij vertelde de medewerkster mij dat het geweldig spul zou zijn. Nee, het was niet ?verfachtig ?en het zou heel zeker niet afgeven. Voor het juiste effect moest het snel en in één keer worden opgebracht. Het kostte mij echter een hele tube voordat ik dit onder de knie had.

Pillen of capsules
Deze week werd mij verteld dat je ook capsules kunt innemen zodat je sneller bruin wordt. In de drogisterij zag ik dat bruin worden zo zijn eigen prijs heeft. In de capsule bevinden zich voornamelijk vitamines en antioxidanten, dus veel kwaad zal het wel niet kunnen. Het formaat van de zogenaamde softgels deed mij echter besluiten om dit toch maar niet te gaan slikken.

Feest
Een paar bruine benen onder een witte jurkje is wel zo leuk. Met een leuk tuinfeest voor de boeg ben ik dus al aan het brainstormen hoe ik dit voor elkaar moet gaan krijgen. Misschien moet ik er een zonnebankkuurtje aan wagen of gewoon een nieuwe tube ?bruin zonder zon? aanschaffen. Toch is er nu ook iets nieuws, en dat heet Spray Tan.

Spray Tan
Natuurlijk zie ik het al voor me. In mijn mini-kini zal een vakkundige assistente mij egaal bruin sprayen. De kosten zijn niet al te hoog, en de kleur blijft zeker een week zitten. Als ik alle procedures voor- en na het sprayen maar goed opvolg. Vooraf flink scrubben, geen bodylotion gebruiken, en netjes mijn benen scheren. Nu nog duimen voor mooi en zomers weer tijdens het tuinfeest.

Comments are closed.