Gebruind de zomer in

Gebruind de zomer in

Een licht gebronsde huid staat zomers en verdoezelt eventuele oneffenheden. Maar voordat je huid een lichte tint te pakken heeft, is de zomer al bijna afgelopen. Hoe kun je met een mooie kleur de zomer ingaan zonder je huid te beschadigen?

Een tintje: ja of nee?
Jarenlang was een mooie bruine kleur het toppunt van schoonheid. Tijdens vakanties deden mensen vooral hun best om zo bruin mogelijk te worden. Tegenwoordig is dat minder het geval. Een bruin kleurtje verbergt blauwe kringen of onregelmatigheden in je huid. Maar een bleke huid, zoals Sneeuwwitje had, kan natuurlijk ook prachtig zijn.

Voor wie graag wat gebronsder de zomer ingaat maar haar huid niet wil beschadigen met te veel zonlicht (van de zon of de zonnebank) kan kiezen voor zelfbruiners. Nu er meer bekend is geworden over de schadelijke effecten van zonnestralen is het aanbod op het gebied van zelfbruiners steeds uitgebreider geworden.

Verschillende zelfbruiners
Zelfbruiners bestaan in verschillende vormen:

  • Pure zelfbruiner in spray- of crèmevorm;
  • Zelfbruiner op tissues;
  • Bodylotion met een vleugje zelfbruiner;
  • Professionele spraytans.

Het voordeel van pure zelfbruiner is dat het bruiningsproces heel snel gaat. Je smeert je in met de crème of verdeelt de spray over je huid. Om dat makkelijker te maken zijn er ook tissues met zelfbruiner erop verkrijgbaar. Een subtiel effect verkrijg je door bodylotion met zelfbruiner erin te gebruiken. Een spraytan zorgt voor een kortdurend tintverschil over je hele lichaam.

Het gebruik van zelfbruiners
Het aanbrengen van zelfbruinende lotions vereist wat oefening. Zorg ervoor dat je geen strepen krijgt en was je handen goed achteraf (anders worden ze oranje). Plekken als ellebogen, enkels en knieën kun je het beste insmeren met een vette crème. Zo krijg je een egale, diepe bruine tint.

Comments are closed.