Kan plastische chirurgie je zelfvertrouwen vergroten?

In deze tijd ligt de lat wat uiterlijk betreft behoorlijk hoog. De eerste indruk lijkt voldoende te zijn voor het vormen van een mening over iemand zijn persoonlijkheid. Uiteraard hoopt iedereen dat de ander nog even iets verder kijkt, maar meestal is dit niet het geval.

Vooroordelen
Iemand met overgewicht zal wel weinig doorzettingsvermogen hebben en veel voor de televisie liggen. Zit je kapsel niet in model, dan moet je nodig iets aan je uiterlijke verzorging doen. En die fijne spijkerbroek van vorig jaar kan natuurlijk ook niet meer als je modebewust voor de dag wilt komen.

Kortzichtig
Het is jammer als mensen heel kortzichtig zijn, maar vergeet niet dat we er zelf soms ook aan mee doen. Wallen onder de ogen? Zeker oververmoeid of slecht geslapen. ‘Lovehandles’? Niet fanatiek genoeg getraind. Veel rimpels? Dan zal hij of zij wel veel roken.

Vervelend
Het wordt pas erg vervelend als je heel veel aan je lichaam werkt zonder dat je resultaat ziet. Iedere dag trainen en nog steeds een buikje. Veel slapen, en elke avond smeren en koelen, en dan nog wakker worden met flinke wallen onder je ogen.

Plastische chirurgie
Chirurgie om je uiterlijk te verbeteren is tegenwoordig algemeen geaccepteerd. Als je probleem op een simpele manier is op te lossen, waarom zou je er dan langer mee blijven rondlopen? Ook bij jou in de buurt is wel een goede kliniek voor een ooglidcorrectie en andere behandelingen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld voor plastische chirurgie in Amsterdam terecht, maar er zijn klinieken in vele andere plaatsen.

Comments are closed.