Make-up voor in de zomer

Make-up voor in de zomer

De zomer is er weer in Nederland! Dat betekent heerlijk in de zon bij het zwembad liggen, of lekker in de tuin met een boek. Iedereen vindt het fijn om een zomers tintje te hebben. Als je een beetje bruin bent zie je er gezond uit en krijg je bovendien vitamines van de zon, zolang je er niet te lang in ligt. De zon is namelijk ook schadelijk voor de huid en het is belangrijk om genoeg te drinken met het warme weer.

Zonnebrand en oogmake-up

Ten eerste is het dus belangrijk om je in te smeren om niet te verbranden. Zon is namelijk erg schadelijk voor de huid en kan zelfs huidproblemen veroorzaken. Smeer je in met een hoge factor en werk dit regelmatig bij om niet te verbranden, maar toch een mooi bruin tintje te krijgen.

Mascara is niet erg handig bij het zwembad. Kies dus voor een waterproof mascara zonder eyeliner zodat dit niet gaat uitlopen van het zweet, of van het water.
Daarbij is een oogschaduw perfect. Een gouden kleur laat je bruine tint nog meer opvallen.

Foundation en haar

Foundation is eigenlijk niet nodig. Als je het toch echt nodig hebt kun je wat dagcrème mengen met je foundation. Zo kun je toch je onzuivere huid verbergen, maar zonder dat het echt opvallend is.
Neem in plaats van je lipgloss een gewone lipbalsem om je lippen alsnog te laten glimmen. Lipgloss is plakkerig en onhandig, helemaal als je gaat zwemmen.

Je haar kun je natuurlijk doen zoals je wil, maar het is makkelijk om het in een knotje of staartje te doen. Je wil geen uren werken aan je haar als het vervolgens weer nat wordt en alles weer in de war is.

Comments are closed.