Nieuw lichaam? Nieuwe kleding!

Wie denkt dat kleding kopen met een maatje minder eenvoudiger is, heeft het mis. Elke maat heeft voor- en nadelen. Dit is ook precies de reden waarom mensen die veel gewicht hebben verloren, het moeilijk vinden om passende kleding uit te zoeken.

Tip 1. Herken jouw eigen figuur

Ga allereerst voor de spiegel staan en kijk naar jouw figuur om te beoordelen wat benadrukt en gecamoufleerd moet worden. Bij een peerfiguur zijn de heupen breder, dan de schouders. Dit verschil kan worden gecamoufleerd door schoudervullingen. Is het tegenovergestelde het geval? Dan heb je een omgekeerde driehoekfiguur en kun je meer volume creëren rondom de heupen.

Liggen de schouders op één lijn met de heupen en is de taille bovendien even breed, dan is jouw figuur vierkant. Ben je echter gezegend met een smalle taille, dan is er sprake van een zandloperfiguur. Een relatief smalle taille kun je benadrukken met een brede riem.

Tip 2. Kies de juiste kledingmaat

Nadat je bent afgevallen, is het lastig om vast te stellen welke kledingmaat je hebt. Laat een ander daarom de omvang van jouw borsten, taille en heupen opmeten. Doe dit op de plaats waar de omvang het grootste is en stel de juiste maat vast aan de hand van een maattabel.

Tip 3. Lingerie is de basis

Draag na het afvallen corrigerend ondergoed in de vorm van een speciale BH en een hoger broekje. De tijd van onaantrekkelijk ogend corrigerend ondergoed is reeds lang voorbij. Dit ondergoed biedt belangrijke steun en voorkomt dat huidlagen zichtbaar worden in kleding.

Tip 4. Investeer in ondersteunende badmode

Badmode behoeft extra aandacht, omdat bikini’s en badpakken minder verhullend zijn, dan andere kleding. Investeer daarom in een ondersteunende bikini of koop een bikini met een langer bovenstukje om een eventueel buikje te camoufleren.

Met behulp van deze handige tips heb je snel onder de knie, hoe je jouw nieuwe figuur het meeste recht kunt doen.

Comments are closed.