Proteinen dieet

Het is alweer april, en na een periode vol van sneeuw en kou lijkt het erop dat de zomer nu toch echt gaat komen. Natuurlijk krijgen we weer zin om heerlijk te gaan wandelen, fietsen en sporten. Wat mij betreft kan de zomer niet snel genoeg komen, want ik heb nog steeds last van die oliebollen die maar niet weg willen smelten.

Dunne margarine
Zoals menig andere vrouw ben ook ik gestopt met suiker in de koffie en thee en is het pakje roomboter verbannen uit de botervloot. Maar zo’n dunne margarine smaakt ook nergens naar en als ik niet uitkijk gebruik ik extra beleg voor de smaak. Geen koekje bij de koffie en als het even kan veel drinken, gewoon water is natuurlijk het allerbeste.

Bart de Wever
Om een stok achter de deur te hebben en gericht een aantal kilo’s af te vallen ben ik eens gaan rondsurfen op internet. Weight watchers is natuurlijk heel bekend, maar dan moet je punten tellen en dat zie ik niet zo zitten. Het pronokal dieet is niet nieuw maar staat momenteel in de belangstelling omdat Bart de Wever hier zoveel kilo’s mee is afgevallen.

Begeleiding
Enig onderzoek naar het pronokal of een ander proteïnen dieet leert mij dat dit zeer geschikt is voor mensen zonder gezondheidsproblemen die flink veel kilo’s willen afvallen. Het is gebaseerd op het verminderen van de eiwitten in je dieet. Wil je een dergelijk dieet gaan volgen dan moet je altijd contact opnemen met je huisarts voor de noodzakelijke begeleiding.

Shakes
Een proteïnen dieet bestaat vooral in het begin uit shakes en reepjes, maar geleidelijk aan zal weer een normaal eetpatroon worden aangeleerd. De hoeveelheden komen erg precies en moeten steeds aan je gewicht worden aangepast. In Nederland is het niet mogelijk om hier zonder tussenkomst van een huisarts mee te beginnen, en dat is natuurlijk terecht!

Comments are closed.