Sporten moet wennen!

Naar de sportschool

Meer gaan sporten en minder gaan eten, is een van de meest geuite goede voornemens. Maar nadat we ons vol goede moed hebben ingeschreven bij de sportschool blijkt het toch erg moeilijk om het vol te houden. Sporten is in het begin erg vermoeiend, je voelt je hart bonzen, je ziet er uit als een tomaat, en het zweet drupt van je voorhoofd. En dan is het wel heel gemakkelijk om een excuus te vinden om een keertje over te slaan. Na de proefperiode houdt menigeen het dan ook voor gezien en besluit om te stoppen.

Sporten moet wennen

Regelmatig naar de sportschool gaan, daar moet je lichaam aan wennen, en dat lukt niet in een paar weken. Het duurt minimaal 3 maanden voordat je lichaam doorheeft wat nu eigenlijk de bedoeling is. Wanneer je volhoudt zul je merken dat alles gemakkelijker gaat. Het wordt een gewoonte om de sportschool te bezoeken, en een uitdaging om steeds verder te komen met je oefeningen. Je zult merken dat je lichaamshouding verbetert, dat je meer ontspannen bent, en dat je meer kracht hebt. Kortom, er is sprake van een positieve verandering.

Figuurverbetering door sporten

Het is heel goed mogelijk om je figuur te verbeteren door middel van sporten, en de beste manier voor vrouwen is krachttraining. In overleg met een trainer is het mogelijk om het trainingsprogramma zo in te delen dat de voor jouw belangrijke punten worden aangepakt. Krachttraining zorgt ervoor dat je stofwisseling wordt verhoogd zodat je ook in rust meer calorieën verbruikt. Door aan krachttraining te doen bouw je spieren op en verbrand je vet. Dankzij de toegenomen spieren zie je er beter uit, en dat is al heel snel zichtbaar.

Comments are closed.