Sportief het nieuwe jaar in

Zoals altijd het geval is in de maand januari zijn ook dit jaar de sportscholen weer gestart met aanbiedingen en lokkertjes. Een laag maandbedrag als je in één keer voor het hele jaar betaald, of begeleiding van een personal trainer als stok achter de deur. Het is maar net waar je gevoelig voor bent. Behalve sporten wordt de combinatie sporten en lijnen onder begeleiding van een diëtiste ook vaak aangeboden. Als we afgaan op de rijen aan de balie bij het sportcentrum mogen we ervan uitgaan dat dit concept aanslaat.

Korting voor ‘gewichtigen’
In een groep met andere ‘gewichtigen’ sportief bezig zijn en tips ontvangen om snel af te vallen, is een succesvol concept. De zorgverzekeraars zijn hiervan op de hoogte en bieden een dergelijke cursus dikwijls aan met een flinke korting. Of deze cursus sporten en lijnen succesvol is ligt natuurlijk geheel aan je eigen persoonlijke motivatie en de aantal kilo’s die je graag wilt kwijtraken. Als je samen met een bekende naar de cursus gaat, kun je elkaar motiveren en recepten uitwisselen.

Vriendelijke of mopperende diëtiste
Ga je echter alleen naar de cursus, dan zal je het vooral moeten hebben van de diëtiste die de begeleiding verzorgd. Een vriendelijke en gezellige diëtiste die vooral zegt dat je zo goed bezig bent, zal niet snel de doorslag geven tot een blijvende gewichtsverandering. Want laten we eerlijk zijn, die stok achter de deur hebben de meeste mensen echt wel nodig. Een diëtiste die niet snel tevreden is en moppert voor het oog van de andere cursisten kan toch een steuntje in de rug zijn. Natuurlijk laat je je niet kisten, en ga je ervoor zorgen dat ze de volgende keer wel tevreden is.

Geen koekje en ook geen snoepje
Het lijkt ook allemaal zo gemakkelijk, geen koekje en geen snoepje en vooral veel sporten. Vooral dat laatste is een kwestie van volhouden. Geef niet op als je na er na 3 weken helemaal doorheen zit. Je lichaam moet wennen aan minder eten en meer bewegen. Ben je een keer niet geweest, begin dan gewoon opnieuw en probeer vol te houden. Het resultaat kan even op zich laten wachten, maar komt uiteindelijk vanzelf. Als het zover is kan de vlag uit, en kun je met recht trots zijn op jezelf!

Comments are closed.