Van acht glazen water per dag val je af?

Heel veel vrouwen denken dat ze door acht (of meer) glazen water per dag drinken afvallen. Dit heeft ook al in verschillende tijdschriften gestaan. Het AD plaatst deze week een artikel waarin dit juist ontkracht wordt.

Niet alleen water
In dit artikel zegt Spero Tsindos, verbonden aan La Trobe University in Melbourne, dat dit grote onzin is. De ideale hoeveelheid water die je dagelijks moet drinken ligt voor mannen rond de 3,4 liter en voor vrouwen rond de 2,8 liter. Maar dit betekent niet dat je noodzakelijk puur water moet drinken om aan deze hoeveelheid te komen. Het gaat om alle vloeistoffen die in zowel eten als drinken zitten. Denk bijvoorbeeld aan koffie, thee, fruit groenten en sappen. Volgens de Australiër droog je door koffie of thee echt niet uit en telt het gewoon mee.

Alleen door water val je niet af
Het lukt niet om af te vallen door alleen veel water te drinken. Het kan alleen maar lukken door een combinatie van water én een caloriearm dieet. Water is belangrijk voor je gezondheid, maar acht glazen water per dag is overdreven. Het regeltje wat je overal ziet is waarschijnlijk verzonnen in Amerikaanse richtlijnen uit 1945. De National Academy of Science gaf destijds een aanbeveling van 2,5 liter.

Comments are closed.