Verwen je huid

Verwen je huid

Nu het buiten wat kouder wordt en de verwarming weer omhoog kan, merken we het direct aan onze huid. Het is weer winter, onze huid is droger, trekt een beetje en is sneller schraal of geïrriteerd. Een huid die jeukt, vlekjes vertoont en overdreven reageert op kleine veranderen. Natuurlijk doet die warme wollen wintertrui het niet altijd goed op je vel, maar ook wasmiddel of -verzachter kan in deze periode net teveel van het goede zijn.

Eerst scrubben, daarna verzorgen
Gelukkig is er wat verzorging betreft heel veel keuze om onze huid op te peppen. Uiteraard begin je eerst met een zachte bodyscrub zodat de verzorgende bestanddelen van badolie en andere huidverzorgende middelen goed kunnen intrekken. Scrubben doe je bij voorkeur onder de douche, zodat de korreltjes makkelijk wegspoelen en niet in je bad blijven liggen. Daarna kun je een fijne douchegel gebruiken of toch in bad gaan liggen met een heerlijk geurend badproduct.

Lotion of creme?
De echte verzorging begint pas nadat je uit bad bent gestapt. Al naar gelang de conditie van je huid kun je kiezen voor een lotion of gel dat snel intrekt of een crème, butter of olie dat een beschermend en vettig laagje op je huid achterlaat. Voor een gezonde niet al te droge huid is een lotion, milk of gel voldoende om de huid comfortabel te laten aanvoelen. Heb je een droge of gevoelige huid, dan zal je merken dat dit effect niet lang aanhoudt en dat je op zoek moet gaan naar een ‘rijker’ product.

Bodymilk of bodybutter?
Een droge huid is gebaat bij een bodycrème of een rijke bodymilk. Het is even goed kijken naar de bestanddelen die de diverse producten bevatten maar als je het even op je handen uitprobeert merkt je het verschil al snel. Bodybutter is met name geschikt voor de droge ruwe plekken zoals ellebogen, knieën en hielen. Gebruik bodybutter ook gerust als handcrème net voordat je gaat slapen, je handen zullen er de volgende dag mooi en gehydrateerd uitzien.

Diverse merken
Een goede en toch voordelige keuze zijn de lotions van het merk Garnier. Voor een fijne prijs heb je de beschikking over een goed product met een neutrale geur. De bodymilk van Biotherm in de witte fles met het blauwe label is en blijft populair door de subtiele citrusgeur die deze achterlaat op de huid. Speciaal voor de overgevoelige en naar eczeem neigende huid is het merk Eucerin te koop. Eucerin heeft sinds kort een nieuwe lijn met de naam AtoControl. Deze lijn is vrij van kleurstoffen, parfum en parabenen en mag op een atopische huid gebruikt worden.

Comments are closed.