De voordelen van zwemmen

De voordelen van zwemmen

Zwemmen is niet alleen leuk en gezond, maar heeft ook vele voordelen voor je lichaam.
Bij het zwemmen gebruik je namelijk al je spieren waardoor deze mooi getraind worden. Bekijk de lichamen maar eens van zwemmers en trek je eigen conclusie.

Zwemmen is de sport bij uitstek voor mensen met blessures of overgewicht. In het water ben je namelijk een stuk lichter en komt er vrijwel geen druk op je gewrichten. Zwembaden worden ook niet voor niets ingezet bij revalidatie trajecten.

Weg met de cellulitis
Daarnaast zorgt het water voor een mooie tegendruk en wrijving op je huid waardoor je cellulitis verminderd en uiteindelijk verdwijnt. Je krijgt een gladdere huid waardoor je direct slanker lijkt.

Je vochtbalans in je lichaam en de tegendruk die het water je geeft, zorgt voor een mooie wisselwerking in je lichaam waarbij overtollig vocht sneller afgevoerd kan worden. Als je je altijd afvroeg waarom je naar het toilet moet als je even hebt gezwommen, dan is hier je antwoord.

Sporten zonder te zweten
In tegenstelling tot andere sporten, koelt je lichaam sneller af na inspanning in het water. Dat is uiteraard logisch omdat het water je lichaam direct koelt. Bij bijvoorbeeld hardlopen of fietsen moet je lichaam zelf voor de afkoeling zorgen. Dat doe je door te zweten. In het zwembad wordt je direct afgekoeld door het water en heeft je lichaam daar minder moeite mee. Vandaar ook dat je zwemmen lange tijd vol kunt houden. En dat laatste is zeker een mooie meevaller als je gaat zwemmen met als doel wat kilo´s af te vallen en je lichaam een strakker model te geven. Wist je dat een half uurtje recreatief zwemmen je al snel een verlies van 200 calorieën oplevert! De conclusie is dus vrij duidelijk dat zwemmen je meer brengt dan alleen plezier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *