Wat is een parodontoloog?

Letterlijk vertaald uit het Grieks betekend parodontologie: naast (para), tand (odous), en leer (logos). Parodontologie is dus een specialisme dat zich bezighoudt met alles wat zich in de mond rondom de tanden bevindt. Zoals het tandvlees, de kaakbotten, en het ligamentum parodontale (een groep vezels die de tand in de tandkas vasthouden).

Waarom naar parodontoloog Breda

Meestal ga je naar een parodontoloog na doorverwijzing van een reguliere tandarts. Veelvoorkomende redenen zijn problemen met het tandvlees zoals bloeden of wondjes, tanden die ineens scheef gaan staan, of het zetten van implantaten om tanden die missen te vervangen. Er zijn echter ook andere redenen om een parodontoloog te bezoeken. Zo kan een parodontoloog helpen met de esthetiek van het gebit, of kan het een goed idee zijn om preventief je gebit te laten controleren door een parodontoloog, bijvoorbeeld als je zwanger wilt worden. Je kunt dus ook altijd zonder klachten of doorverwijzing bij de parodontoloog terecht.

Parodontoloog Breda

In principe kan elke tandarts zich parodontoloog noemen in Nederland. Maar er bestaat voor tandartsen een drie jarige opleiding tot parodontoloog. Om deze opleiding te kunnen volgen moet de tandarts dus al bevoegd zijn en enkele jaren werkervaring als tandarts hebben. Tandartsen die deze opleiding hebben gevolgd en zich parodontoloog noemen, zijn erkend door de Nederlands Vereniging voor Parodontologie (NVvP). Het is verstandig een parodontoloog te kiezen die zich heeft aangesloten bij deze vereniging en dus de gespecialiseerde opleiding heeft gedaan. Zoals parodontoloog Breda.

Bang voor de tandarts? Bang voor de parodontoloog?

Vaak zijn patiënten die naar een parodontoloog gaan bang voor de tandarts. Dit is zelfs een veelvoorkomende oorzaak waarom het nodig is een parodontoloog te bezoeken. Doordat het gebit in de loop van de jaren niet regelmatig is onderhouden door een tandarts is er meer kans dat er problemen ontstaan rondom de kaak en het tandvlees. Parodontoloog Breda is zich hiervan bewust en zal dan ook alle tijd en rust nemen om de patiënt op zijn of haar gemak te stellen. De parodontologie is een moderne wetenschap en hoewel er altijd ongemak is bij behandelingen in de mond, is de pijnbestrijding die we gebruiken heel effectief. Het is dus niet altijd pijn lijden bij de Parodontoloog.

Parodontoloog Breda is dus een tandarts die zich verder heeft gespecialiseerd in de paradontologie. Je kunt doorverwezen worden door een tandarts maar je kunt ook op eigen initiatief bij een parodontoloog terecht. Als je bang bent voor de tandarts of terughoudend bent om een afspraak te maken, schroom dan niet om eerst telefonisch contact op te nemen. En bespreek je angsten altijd van te voren met parodontoloog Breda, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Samen werken we er dan aan om je gebit en mondholtes zo pijnloos mogelijk weer gezond te krijgen. Daarnaast kunnen we behandelingen verrichten om de esthetiek van je mond te verbeteren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *