Wat ruik je lekker

Wat ruik je lekker
Dat we lekker ruiken horen we graag, want er is niet zo vervelend als een penetrante zweetgeur die in je neus kriebelt. In de meeste gevallen komt deze lucht dan bij iemand anders vandaan, of uit een paar zweterige sportschoenen die ergens staan te drogen. In een enkel geval ben je het toch gewoon zelf. De oorzaak is meestal te vinden in een hormonale schommeling, angst, medicijnen, overmatig zweten of verandering van eetgewoonten. Ben je aan het afvallen, dan doet je lichaam zijn uiterste best om overtollige afvalstoffen kwijt te raken. Je lichaamsgeur kan hierdoor (tijdelijk) veranderen.

Niet maskeren
Vervelende lichaamsgeuren verdoezelen door royaal gebruik te maken van een deodorant met synthetisch parfum werkt over het algemeen niet. In het ergste geval gaat de zweetgeur een verbinding aan met het parfum en wordt de geuroverlast alleen maar erger. Was jezelf daarom dagelijks en gebruik een goed reinigend product zoals zeep of wasgel. Heb je een hele gevoelige huid, kijk dan eens bij de producten van Eucerin of Sebamed. Gebruik na het douchen een anti-transparant zonder parfum, deze werken vaak ook desinfecterend en zijn in staat om zweetgeuren in de kiem te smoren. Een goed voorbeeld van dergelijke producten zijn Deoleen, Odorex extra-dry of Eucerin Anti-transparant.

Lekker geurtje
Gebruik je een deodorant of anti-transparant zonder geur, dan zal een eau de toilette of parfum beter tot zijn recht komen. Een zachte frisse geur kan dagelijks gebruikt worden en zal niet snel overheersen. Bewaar eau de toilette en parfum in het originele doosje of op een donkere plaats. Licht kan er namelijk voor zorgen dat geurmoleculen worden afgebroken of veranderen en dat zou jammer zijn van je aankoop. Voorbeelden van zachte vrouwelijke geuren die dagelijks gebruikt kunnen worden zijn Bvlgary Omnia Crystalline, Estee Lauder Pleasures en Love Chloé.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *