Het is weer fietsweer!

Het is weer fietsweer!

Toegegeven, misschien is de titel wel iets te enthousiast voor deze tijd van het jaar. Maar nu de warme lentestralen zich af en toe weer laten zien begint het bij menigeen te kriebelen. Gezellig starten met kleine stukjes op de fiets om alvast te wennen aan het nieuwe seizoen is dan ook geen vreemd idee. Toch zal je merken dat hoe warm het zonnetje ook lijkt, de wind nu nog best koud is.

Sociale contacten
Gezellig met een groepje rondtoeren is een prima tijdverdrijf. Goed voor je sociale contacten en je geestelijke gezondheid, maar ook lichamelijk knap je ervan op. Lekker fietsen zet je hart en longen flink aan het werk en vergroot je conditie. Fietsen is behalve gezond ook nog eens heel veilig, blessures door overbelasting komen maar zelden voor.

Lekker zitten
Het spreekt voor zich dat het fietszadel gewoon lekker moet zitten. Is dit niet het geval, ga dan gewoon naar een fietsenzaak en probeer net zo lang tot je een goed zadel gevonden hebt. Er zit enorm veel verschil in fietszadels, van harde leren voorgevormde modellen tot zadels met gelkussentjes. Tegenwoordig zijn er zelfs zadels met traagschuim.

Elektrische fiets
De elektrische fietsen zijn in de mode. Voor jong en oud verkrijgbaar in verschillende kleuren en met vele versnellingen. Moeite om op gang te komen, heb je de wind tegen of wil je gewoon heel snel thuis zijn, dan draai je eenvoudig aan de knopjes voor dat extra steuntje in de rug. Elektrische fietsen werken op een accu die regelmatig opgeladen moet worden.

Mountainbiken of wielrennen
Voor de fanatiekelingen die graag energie verbranden en spieren kweken is mountainbiken of wielrennen een leuke sport. Zorg dat je de juiste kleding draagt en neem voldoende proviand mee zodat je al je energie in het fietsen kunt stoppen. Ook in dit geval is samen fietsen leuker dan alleen, al is het maar om te overleggen welke kant je op wilt gaan.

Comments are closed.