Wat wordt er vergoed voor een cosmetische behandeling?

Wat wordt er vergoed voor een cosmetische behandeling?

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een cosmetische behandeling te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan buikwandcorrectie na afvallen of een borstreconstructie, maar ook behandelingen als borstvergrotingen en facelifts zijn populair. Maar wat wordt er nu eigenlijk door de verzekering vergoed voor dergelijke behandelingen?

Medische noodzaak
Meestal is het zo dat de medische noodzaak voor een cosmetische behandeling beoordeeld moet worden door de zorgverzekering. Dit gebeurt in eerste instantie schriftelijk, met een verklaring van de behandelend arts en eventueel foto’s die de situatie in beeld brengen. Maar wanneer je niet akkoord bent met de beoordeling van de verzekeraar kun je aangeven dat je gezien wilt worden door een arts die in dienst is bij de verzekering.

Wanneer er sprake is van medische noodzaak wordt de behandeling vaak vergoed. Medische noodzaak houdt in dat u aantoonbaar ergens last van moet hebben. Je krijgt bijvoorbeeld problemen door overtollig vel omdat je veel bent afgevallen. Of je hebt last van je rug, veroorzaakt door het gewicht van je borsten. Dat kunnen redenen zijn om een cosmetische behandeling te vergoeden.

Zelf betalen
Naast de medische noodzaak gelden er voor verschillende behandelingen natuurlijk nog aanvullende eisen om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Wanneer een behandeling niet vergoed wordt kun je overwegen om de behandeling zelf te betalen. Maar cosmetische behandelingen zijn duur en de kans bestaat dat je er niet meteen het geld voor hebt.

Geld lenen kan een optie zijn. Maar doe dit niet zomaar. Weeg altijd de voor- en nadelen tegen elkaar af en vraag om een advies voordat je geld gaat lenen. Geld lenen voor een cosmetische behandeling kan de moeite waard zijn. Maar maak hierin een bewuste en weloverwogen keuze.

Comments are closed.